FAQs

Pots trobar la nostra APP – ARTI:
 
La Targeta Client és gratuïta, gaudeix dels seus avantatges!

Per aconseguir la Targeta Client, primer de tot t’has de registrar a la nostra pàgina web o a la nostra APP ARTI – Prem aquí

 Un cop t’hagis registrat, podràs sol·licitar al teu assistent personal la Targeta Client física.

Per accedir a ARTI primer de tot t’has de descarregar l’APP ARTI (android o iPhone) i identificar-te amb el teu usuari i contrasenya. Si encara no ets client, dona’t d’alta – Prem aquí

Per tancar sessió accedeix a Menú (☰) en el desplegable a la part superior, vés a Dades de Client i fes clic a la icona d’un llapis. S’obrirà una finestra on podràs veure les Dades de Client i on podràs tancar la sessió.

Accedeix a Menú (☰) en el desplegable a la part superior veuràs una icona de dues fletxes per canviar de població. Selecciona la teva i confirma.

Per modificar les dades de client adreça’t a info@artesansenxarxa.com. Per veure quines dades hi ha registrades, fes clic al icona del Menú (☰) en el desplegable a la part superior on veuràs Dades de Client i fes clic a la icona del llapis.

Les Botigues Locals són les botigues especifiques que disposa cada localitat, barris o districtes.

El color verd diferencia els productes d’elaboracions pròpies de cada artesà.

Pots contactar amb nosaltres a través de:
Escriu un correu electrònic: info@artesansenxarxa.com
Telefona’ns: 932 47 83 51
Escriu-nos a les xarxes: Instagram / WhatsApp

Si tens algun dubte del procés de fer la compra, fes clic aquí i troba la solució! T’explicarem les eines principals, com fer el llistat de la compra, com realitzar el pagament i el procés d’entrega o recollida al teu artesà.

És una llista de la compra, no hi ha ni imatges ni preus. Els preus són els mateixos que hi ha vigents a cada botiga artesana, de la mateixa manera com si ho fessis per WhatsApp.

El transport a domicili està 100% bonificat amb la Targeta Client i avançant la comanda per ARTI.

Contacte directament amb l’artesà o posa’t en contacte a info@artesansenxarxa.com.

Si l’Artesà no disposa del producte sol·licitat t’avisarà per WhatsApp i et proposarà alternatives. En cas que no s’hagi posat en contacte prèviament amb tu, comunica-li per la propera comanda a OBSERVACIONS.
 
Per realitzar el pagament pots escollir BIZUM o TARGETA. Si et falla un dels canals, prova-ho amb l’altre. En cas que no puguis posa’t en contacte amb nosaltres a info@artesansenxarxa.com
 
Si tens qualsevol problema, pots contactar amb el teu assistent personal. Per contactar-hi pots fer-ho de dues maneres:
a) Troba el contacte a la pàgina web del teu artesà escollit.
b) Envia una comanda sense productes i afegeix a Observacions el problema que tinguis.

 

 
En cas de no tenir resposta a la teva pregunta, contacta’ns directament a info@artesansenxarxa.com